Vainutaidon blogi

Päätin aloittaa Vainutaidon blogin kirjoittamisen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kirjoitan blogiin työhöni liittyvistä teemoista, joten uuden äärellä tässä ollaan ja vahvasti. Tekstien teemat tulevat käsittelemään suurelta osin seuraavia teemoja:

  • Perustaitojen opettaminen pennulle ja aikuiselle koiralle
  • Käytösongelmat ja ongelmakoirakoulutus
  • Koirien nenälajit ja niiden merkitys koiralle
  • Virikkeistäminen koiran hyvinvoinnin kannalta

Kaikkia aiheita pyrin käsittelemään käytännönläheisesti ja antamaan konkreettisia esimerkkejä asian kouluttamiseen. Taustalla on aina tutkittu tieto eläinten oppimisesta, lajitypillisestä käyttäytymisestä ja käytöksen muokkaamisesta, mutta tekstini eivät ole poimintoja tutkimuksista.

Tavoitteenani on havainnollistaa koulutettavia asioita lyhyilä videoilla, sillä ne kertovat usein hurjasti enemmän kuin pitkä teksti. Käytösongelmista kirjoittaessani otan usein mukaan aidon case-tapauksen, jolloin pystyn kertomaan ennen ja jälkeen tilanteen mahdollisimman konkreettisesti. Näissä case-tapauksissa tietoja on aina muutettu niin, ettei yksittäistä koiraa tai omistajaa voi tunnistaa.

Tervetuloa blogini lukijaksi!

Mari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *